<br><br><br><br>Conócete a ti mismo

Conócete a ti mismo

Coneix-te a tu mateix per gestionar millor el teu treball d’atenció amb la població vulnerable.

Els i les professionals de l'àmbit de les polítiques socials que estem diàriament atenent persones amb situacions de vulnerabilitat, patim a vegades estrés, desànim, indignació, dolor, ràbia, prejudicis, por, en veure les situacions difícils per les que elles passen. Molts sentiments provocats per la frustració, la manca de recursos, la lentitud administrativa, la falta de confiança en les persones, la dificultat de posar límits, … Davant d’això, ens construïm una cuirassa per protegir-nos, però l’esforç que fem acaba repercutint en la nostra salut física i emocional. Aquest taller que us oferim és un suport i un acompanyament per a connectar amb nosaltres mateixes i tenir eines per a gestionar-nos millor les emocions, sense la necessitat de posar una cuirassa que ens desconnecta de nosaltres. Com podem protegir-nos sense fer-nos mal, com treballem amb les persones més vulnerables amb empatia i creativitat a la vegada que cuidant-nos, com posar límits, com puc reconèixer les necessitats de l’altre i les meves sense confondre’m, com viure les contradiccions sense bloquejarme, com gestionar la meva energia vital per tal de no esgotarme, com connectar amb l’alegria i l’amor per a mi mateixa i per a l’altre?.

ORGANIZA

Espai TCI. C/ Secretari Coloma, 35. Teléfono: 931190988 E-mail: [email protected]

FECHAS

Tots els dilluns febrer - juny 18:30-21:00 hores

És un taller vivencial, en què compartirem experiències i vivències, cercant l’aprenentatge recíproc, des de la Gestalt i la Teràpia Corporal Integrativa, amb dinàmiques grupals i supervisió.

Cap de setmana 16 al 18 juny: Divendres-18,30-20h Dissabte 10-20h Diumenge 10-14h

A QUI VA DIRIGIT?

A professionals que estigin en relació a persones vulnerables amb necessitats socials

TALLER INTRODUCTORI

Us proposem un "petit tast" gratuit del taller que oferim. Sarà un taller de dues hores, on a través d'alguna de les eines de la gestalt i/o del treball corporal, experimentarem i reconeixerem alguna emoció, dificultat o actitud que ens acompanya en el nostre dia a dia Dia 30 de gener 2017 a les 18:30-21:00 hores a l’Espai TCI carrer Secretari Coloma, 35.

PROFESSORAT

TONI AGUILAR 

Metge. Terapeuta Gestal, Terapeuta Corporal TCI, Director de l’Espai TCI i Co-director de l’Espai Gestal. Col·laborador de la Fundació Claudio Naranjo.

IMMA ALEMANY

Terapeuta Gestalt i Terapeuta corporal TCI. Experta en atenció a persones amb diversitats funcionals.

CARLES RIERA

Terapeuta Gestalt, Sociòleg, Expert en polítiques socials

GENISA PRATS

Pedagoga social i terapèutica. Formada en treball corporal. Experta en treball comunitari, gestió de conflictes i mediació.

PROGRAMA

El meu cos i la meva expressió. Descobrint-me amb el meu cos, moviment expressiu i lliure. Joc i comunicació. Presencia per contactar amb l’altre.

- 13F Blocatges i respiració: IMMA ALEMANY

En la meva tasca professional d’assistència a persones acumulo dificultats i conflictes, que es van convertint en judicis, pors, dolors i patiments, que es transformen en blocatges corporals, emocionals i mentals, que limiten la nostra felicitat i creativitat professionals. Exploració dels nostres blocatges., moviment i respiració per restablir la fluïdesa.

- 27F, 13 M, El meu cos amb relació amb l’altre: Cos i caràcter. TONI AGUILAR

Els altres, atesos, són la relació fonamental de la meva tasca professional. La meva és una feina en relació i el meu cos la meva eina de treball. És mitjançant la relació que jo puc fer la meva tasca assistencial. Com visc aquesta relació? Aproximació als caràcter a traves del cos: la nostra estructura corporal. Quina es la nostra cuirassa?

- 27M Polaritats: CARLES RIERA

En la nostra vida, també en la professional, som i vivim en funció de desitjos, valors, normes, exigències i expectatives, d'altres i que hem fet nostres. Quins reconeixem realment com a propis i quins són imposicions que ens limiten? Com apropar-nos al nostre jo més genuí? Quines necessitats i expectatives que he assumit de les persones ateses i de les institucions.

- 10 i 24 A Mecanismes de defensa: CARLES RIERA I IMMA ALEMANY

Per tal de suportar la meva feina, no prendre mal i cuidar-me em defenso. Però aquestes defenses m'ajuden realment?, són el millor recurs per a cuidar-me, gaudir i ser creativa? com em defenso de les meves dificultats, limitacions i patiments en la feina assistencial Que em fa por en la meva feina assistencial? Quina es l'exigència, la culpa i l'auto-càstig, com m'amago, evito i defujo les situacions temudes i no desitjades? com sobreactuo (activisme, seducció, perfeccionisme, paternalisme o lideratge, ...)?

- 8Ma Por, culpa i responsabilitats.: CARLES RIERA

La por, l'autoexigència i les experiències negatives, sovint ens generen culpa, i la culpa ens genera patiment, paràlisi o accions compensatòries. Com podem perdonar-nos, assumir i regular les pors, descarregar culpes, i assumir responsabilitats, reparacions i limitacions. Acceptar-nos i fer-nos càrrecs dels límits, de les necessitats, de les frustracions i de les capacitats?

- 22 maig: Desitjos i necessitats, IMMA ALEMANY

Quins son els meus desitjos i necessitats. El meu nen/nena interior. Com acollim el nostre nen/nena interior? El reconeixem? Li donem espai?. Des de l’adult ,com podem cuidar el nen /nena que tots portem dins?. Com sanar des d’aquesta acollida . Reconeixem la nostra ferida, com m’estimo , com escolto la meva necessitat? Soc capaç de posar límit i d’expressar i demanar el que necessito?. Des d’on ho faig, des de l’exigència? Des d’una posició de dependència? Com podem fer una demanda sana?

- 2,3,4 juny : En relació a l’altre que em passa a mi amb la meva afectivitat i sexualitat. TONI AGUILAR

Com em relaciono des de l’atracció? Quins son els meus bloqueixos efectius? Quins son els missatges castradors rebuts? Com afecten a la meva vida d’ara i com els porto en la relació professional?.

- 12 juny: Els Conflictes IMMA ALEMANY

Amb l’agressivitat, com reacciono? Quines son les nostres respostes? Quines son les escenes temudes. Com gestiono el conflicte? Des de la transparència? Des de la manipulació? Puc expressar el que sento? M’escolto? Soc capaç d’escoltar l’altre? Des del judici? Puc empatitzar amb l’altre , puc escoltar amorosament.

- 26 juny: Cóm ens condiciona el marc institucional i normatiu. CARLES RIERA

Treballem en institucions més o menys jeràrquiques, democràtiques, agressives, cuidadores, creatives, normatives, competitives, col·laboratives, simples, complexes,...Com trobar el meu punt d'equilibri en la meva relació amb la institució?

Calle Secretari Coloma 35, Bajos | 08025 Barcelona | 93 119 09 88 | [email protected] | Texto legal